För elever

Elevhälsoteamet ger stöd till elever, barn och föräldrar. Enligt skollagen ska elevhälsan omfatta medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Elevhälsan ska främst vara förebyggande och hälsofrämjande.

Elevhälsoteamet arbetar med

• stöd till elever, barn och föräldrar i skola/förskola såväl pedagogiskt som ur ett hälsoperspektiv
  • stöd till arbetslag inom skola och förskola avseende specialpedagogiskt arbete med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd.

Skolbiblioteket

Välkommen till skolbiblioteket på Degerforsgymnasiet.

Här kan du låna bland annat faktaböcker, utländsk litteratur, lättlästa böcker, romaner och noveller. Fråga vår bibliotekarie om du inte hittar det du söker, och ge gärna inköpsförslag på sådant du saknar. Det finns också möjlighet att fjärrlåna från andra bibliotek.

Skolbiblioteket består av två rum. Det ena är med stora bord och till för grupparbeten, social samvaro eller för att spela spel. Det andra rummet kallas Tysta rummet, det är möblerat för enskilda studier och härinne får man inte prata.

Biblioteket är en utmärkt plats för att läsa, plugga, spela ett parti schack - eller varför inte bara sitta ner och ta det lugnt en stund.

Ledighet

Matsedel

Läsårstider

Skolcafeteria

Välkommen till Degerforsgymnasiets skolcafeteria!

Caféet är en populär mötesplats för både elever och personal på gymnasiet. Här kan du fika, träffa vänner, göra läxor eller läsa i lugn och ro. Vi serverar bland annat kaffe, te, nyttiga snacks, frukt och smörgåsar.

Degerforsgymnasiets skolcafé är öppet för elever och personal på gymnasiet.

Öppettider:
Måndag 8.00-15.00